Gå til navigasjon Gå til hovedinnhold Gå til bunnområdet

Forberedt på nytt utfordrende døgn for strømforsyningen

Ber folk være forberedt på nye strømbrudd. Se statusoppdateringer nedenfor.

Montører ute på feilretting
Foto: Trønder-Avisa, Ann Helen Bjørum Nordgård

 

Status pr klokken 08.00, søndag 4. februar


Det har heldigvis ikke vært mange nye tilfeller av strømbrudd gjennom natta. I tillegg har vi fått koblet flere kunder tilbake på strømnettet gjennom natta enn vi turte håpe på i går kveld.
 
Pr nå er det rundt 1 000 strømløse fordelt på 10 feilsteder i Tensios forsyningsområde. Arbeidet med feilretting vil fortsette med uforminsket styrke gjennom dagen i dag.
 
Vi arbeider også løpende med en rekke innmeldte feil i lavspenningsnettet. Dette er avgrensede feil i områder som ikke vises i strømstanskartet. Hvis du er strømløs, og det ikke er registrert feil i ditt område på strømstanskartet, så ber vi om at du tar kontakt med Tensio på 741 21 500, om du (eller noen på dine vegne) ikke allerede har gjort det. 

I områdene berørt av strømstans planlegger Tensio bruk av droner for å gå over linjenettet. Dette vil kunne pågå gjennom både søndag og mandag. I tillegg vil det trolig bli behov for enkelte steder i linjenettet å gjøre befaring med helikopter. Helikopterbefaring i berørte områder vil i tilfelle skje i løpet av mandag.
 
Oppdatert strømstatus her: https://tensio.no/stromstans

Statusoppdateringer i denne tråden opphører nå med dette.

-----------------------------

Status pr klokken 23.00, lørdag 3. februar

Gjennom det siste døgnet har i overkant av 30 000 kunder vært berørt av strømavbrudd i Trøndelag.

Pr nå er det rundt 3 000 strømløse i Tensios forsyningsområde fordelt på 20 feilsteder.
 
Det vil bli jobbet videre gjennom kvelden og natta med feilretting. På grunn av mørke, vær og feilretting som må skje i delvis krevende terreng vil det være en god del feil som vi må fortsette arbeidet med i morgen.
 
En god del av de som pr nå er strømløse må derfor påregne å være strømløse frem til i morgen.
 
På grunn av værsituasjon forventer vi at det vil komme inn flere feil gjennom natta, og har derfor kalt inn ekstra mannskaper som vil være klare til innsats fra og med i morgen tidlig, når mannskaper som har vært i sving gjennom denne kvelden og natta må hvile.
 
Tensios kundesenter er bemannet gjennom natta. Vi gjør oppmerksomme på at det tidvis kan være en del ventetid på telefonen.
Det vil komme en ny statusoppdatering her på denne siden i morgen tidlig klokken 0900.
 
Oppdatert strømstatus her: https://tensio.no/stromstans
Strømstanskartet kan være ustabilt ved stor pågang. Opplever du det, så kan du prøve kartet igjen om 10-15 minutter.

-----------------------------

Status pr klokken 20.00, lørdag 3. februar

Værsituasjonen er fortsatt meget krevende, og det er pr nå rundt 5 000 strømløse i Tensios forsyningsområde fordelt på i underkant av 25 feilsteder.
 
Tensio vil jobbe videre gjennom kvelden og natta med feilretting. På grunn av mørke, vær og feilretting som må skje i delvis krevende terreng vil det være en god del feil som vi må fortsette arbeidet med i morgen.
 
De som forblir strømløse utover kvelden må derfor være forberedt på at det kan bli strømløst til utover morgendagen.
 
I tillegg er værforholdene mange steder fortsatt slik at vi forventer at det dukker opp nye feil gjennom kvelden og natta. Dette kan videre bidra til å påvirke hvordan vi må prioritere det feilrettingsarbeidet som vil måtte pågå utover morgendagen.
 
Tensios kundesenter er bemannet gjennom kvelden og natta. Vi gjør oppmerksomme på at det tidvis kan være en del ventetid på telefonen.
 
Oppdatert strømstatus her: https://tensio.no/stromstans
Strømstanskartet kan være ustabilt ved stor pågang. Opplever du det, så kan du prøve kartet igjen om 10-15 minutter.

-----------------------------

Status pr klokken 16.30, lørdag 3. februar

Uværet har utover ettermiddagen virkelig begynt å gjøre seg gjeldende i Trøndelag. Statnett hadde rundt 16-tida en feil ved sentralnettspunkt Snilldal. På det tidspunktet var det totalt sett rundt 15 000 strømløse samtidig i Trøndelag. Statnett har foreløpig fått kontroll på feilen ved Snilldal, og pr klokken 1630 er det rundt 8 000 strømløse i Tensios forsyningsområde. Tensio forventer at dette tallet kan stige i løpet av kvelden i takt med at værsituasjonen utvikler seg utover ettermiddagen og kvelden.
Tensio tar tak i alle feil så fort som mulig, innenfor det som vær og sikkerhet for våre mannskaper og våre omgivelser tillater.
 
Oppdatert strømstatus her: https://tensio.no/stromstans
Vi gjør oppmerksomme på at strømstanskartet tidsvis er ustabilt.

-----------------------------

Fredag 2. februar

Etterdønningene av ekstremværet «Ingunn» vil bølge inn over Trøndelag gjennom helga. Basert på værmeldingene slik de ligger akkurat nå vil Tensio derfor råde innbyggerne i Trøndelag til å være forberedt på at det blir et nytt utfordrende døgn for strømforsyningen.

Hele Trøndelag vil nok en gang bli rammet av sterk vind, og med vindretning fra vest kan det potensielt bety store utfordringer for strømforsyningen i hele regionen. Den sterkeste vinden er meldt lengst nord i Trøndelag, men også i midtre og sørlige deler er det meldt vind i svært sterk styrke. I tillegg er det meldt mye nedbør.

Tensio forbereder seg derfor gjennom dagen i dag på å kunne håndtere strømavbrudd i hele Trøndelag ved behov.

Blir det svært mange feil kombinert med langvarig dårlig vær så må folk videre være forberedt på at strømbruddene kan bli langvarige, det vil si alt i fra noen timer, til flere døgn.

Ved behov vil Tensio oppdatere denne nettsaken underveis i helga mens uværet pågår.

Se oppdatert informasjon om strømstans i Tensios forsyningsområde her: https://tensio.no/stromstans

OBS: Ved svært stor pågang kan strømstanskartet i perioder være ustabilt/utilgjengelig.

Viktig informasjon for din egen sikkerhet: Ikke rør strømledninger

Etter kraftig uvær er det ikke uvanlig å finne strømledninger som henger lavt eller ligger på bakken. Hvis du oppdager slike, meld fra til Tensio på vår døgnåpne telefon 741 21 500. Hold god avstand og ikke rør strømledningene, det kan være farlig.

 

1. Ha kontroll på lommelykt og stearinlys

Pass også på at du har batteri til lommelykta og fyrstikker til stearinlysene.

2. Lad opp elbil, mobiltelefon, nettbrett og PC

3. Ha tilgang på batteridrevet radio.

Ved langvarige strømutfall (typisk mer enn 4-6 timer) kan mobilnettet falle bort, og dermed vil muligheten for å surfe på internett via mobiltelefonen/nettbrettet også forsvinne. Har du tilgang på en batteridrevet radio vil du likevel kunne holde deg oppdatert.

4. Tenk gjennom alternativer for oppvarming

Har du mulighet for vedfyring? Hvis strømmen blir borte lenge samtidig som det er veldig kaldt ute, må du tenke gjennom hvordan du sørger for å holde varmen, eller hvor og hvordan du i verste fall kan forflytte deg. Les mer om DSBs råd for å holde varmen her: Slik holder du varmen hvis strømmen går

5. Mat og drikke

Når strømmen forsvinner stopper også fryser, kjøleskap, stekeovn og mikrobølgeovn å virke. DSB (Direktoratet for beredskap og sikkerhet) anbefaler alle å lagre 9 liter vann per person i husstanden, samt ha tilgang på tørrmat og hermetikk. Les mer om DSBs beredskapsråd for mat og drikke her: Mat og drikke du bør ha i hus i tilfelle krise

6. Husk å ha batterier i reserve