Nytt utfordrende døgn for strømforsyningen

Tensio jobber for fullt med å rette opp feil i strømnettet.

Oppdatert 18. januar klokken 23.45:
De aller fleste feil som har ført til langvarige strømstanser er nå rettet opp. Vi følger fortsatt opp noen småfeil her og der, og vi har blant annet et aggregat gående i Melhus kommune som krever litt ekstra oppfølging. Tusen takk for tålmodigheten til alle som har vært berørt av strømstansene, og en spesiell takk for tålmodigheten til berørte i kommunene Melhus og Skaun som denne gangen ble de som måtte vente lengst på å få strømmen tilbake.

Vi har fortsatt svært mye oppryddings- og opprettingsarbeid å gjøre etter stormens herjinger, men dette er for det meste opprydding og oppretting av forhold i og rundt strømnettet som ikke fører til at folk er strømløse. Mange steder har vi de to siste døgnene utført provisorisk feilretting for raskt å få koblet kundene våre tilbake til strømnettet. Når vi i dagene fremover skal gjøre mer permanent feilretting, så kan det bli behov for midlertidige utkoblinger en del steder for å forsterke den midlertidige feilrettingen.

Oppdatert 18. januar klokken 10.30:
Det er fortsatt en del strømløse sør i Trøndelag. De fleste større feil er nå rettet. Men det er fortsatt en rekke feil i lavspentnettet rundt omkring som påvirker nabolag og områder. Disse feilene dukker ikke opp på strømstanskartet, men blir fortløpende meldt inn av våre kunder. Vi har en lang liste med feil i lavspent-nettet som vi fortsetter å jobbe oss gjennom.

Er du i tvil om vi har fanget opp feil på lavspentnettet i ditt område? Ta kontakt med vårt kundesenter på 74121500.
Sjekk oppdatert strømstatus for Tensios forsyningsområde (status feil i høyspent-nettet) her: https://tensio.no/stromstans

Oppdatert 17. januar klokken 13.15
Rundt 3 000 av våre kunder er dessverre fortsatt uten strøm. De to kommunene med flest berørte er Skaun og Melhus. I tillegg er det fortsatt en rekke steder i Sør-Trøndelag med feilsituasjoner som gir strømutfall for et lavere antall berørte kunder. I løpet av dagen i dag har det blitt klart at uværet har rammet strømnettet svært hardt, og det er mye oppryddings- og feilrettingsarbeid som må gjennomføres. Vi jobber kontinuerlig med dette, og antallet strømløse går sakte men sikkert nedover. Omfanget av feil er imidlertid så stort at vi holder det som mest sannsynlig pr nå at vi også vil trenge morgendagen for å få kommet oss gjennom alt. 

PS! Hvis man kommer over strømledninger som ligger på bakken eller er ute av posisjon oppfordrer vi publikum til å holde seg unna. Slike ledninger kan være strømførende og dermed livsfarlige. Meld inn forholdet til vårt kundesenter på telefon 74121500.
Sjekk oppdatert strømstatus i Tensios forsyningsområde her: https://tensio.no/stromstans

Oppdatert 17. januar klokken 0730
Ca 7 000 av våre kunder er fortsatt uten strøm. Hovedvekten av strømløse er sør for Trondheim. Nå på morgenkvisten fyller vi på med nye mannskaper og takker av de som har stått på gjennom natta. Været har endelig roet seg, og etter hvert vil vi nå også få gleden av dagslys som vil gjøre arbeidet lettere. Arbeidet med å feilrette og koble strømløse kunder tilbake til strømnettet vil pågå utover dagen.

Oppdatert 17. januar kl. 01.00: Det er fortsatt en rekke strømutfall i Tensios forsyningsområde. Vi har mannskaper ute for feilsøking og feilretting gjennom natta, men kunder i områder som nå er uten strøm må være forberedt på at strømmen fortsatt er borte mandag morgen. På grunn av værsituasjonen kan det også komme til nye feilsituasjoner gjennom natta.
Se oppdatert strømstatus på https://tensio.no/stromstans 

Oppdatert 16. januar 20.00: Været gir store utfordringer for strømnettet i Trøndelag søndag ettermiddag/kveld. Tensio har mye mannskap ute for å lokalisere og rette opp feil. Men våre kunder må være forberedt på at feilrettingen kan ta tid. 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

- Vi har nettopp avsluttet møte med Metrologisk Institutt, og de oppdaterte prognosene bekrefter at vi må være forberedt på et nytt utfordrende døgn for strømforsyningen, sier kommunikasjonssjef i Tensio Bengt Eidem.

I tillegg til mye og sterk vind er det også meldt en del lynaktivitet og mye snø utover kvelden søndag og natt til mandag. Tensio er derfor forberedt på at de det kommende døgnet kan få strømutfall i hele forsyningsområdet i Trøndelag.
 
- Vi er forberedt på å rykke ut og vil sende våre mannskaper ut fortløpende der feil oppstår, forutsatt at det er fremkommelig og trygt nok, sier Eidem.
 
Mens ekstremværet Gyda herjet onsdag, torsdag og fredag i forrige uke klarte Tensios mannskaper stort sett å komme seg raskt frem til feilstedene, men det var noen situasjoner der de måtte trekke seg tilbake og vente på dagslys, bedre værforhold og fremkommelighet.
 
- Det kan bli situasjoner også det kommende døgnet der vi må avvente dagslys og bedre fremkommelighet før vi får rettet opp, sier Eidem.
 
Gyda førte til rundt 40 strømutfall som berørte om lag 15 000 kunder i Trøndelag. De fleste berørte fikk strømmen tilbake på under 3 timer, de som ble berørt lengst måtte klare seg uten strøm i rundt et halvt døgn.
 
Følg strømsituasjonen i Tensios forsyningsområde her: https://tensio.no/stromstans
 
Råd til publikum: