Gå til navigasjon Gå til hovedinnhold Gå til bunnområdet

Ingen strømstøtte til Trøndelag/NO3 for februar

Gjennomsnittsprisen for februar endte på 48,65 øre pr. kWh, eks. moms.

IMG_4625.jpg

01.03.2023

Nasjonale myndigheter har bestemt at strømstøtte utbetales når gjennomsnittsprisen på strømbørsen NordPool i et prisområde i en kalendermåned overstiger 87,5 øre inkl. mva. (70 øre, eks mva.)

For februar endte gjennomsnittsprisen på 60,82 øre pr. kWh, inkl. mva, og det utløser ikke strømstøtte for prisområde NO3/Midt-Norge.

Det er viktig å merke seg at den nasjonale strømstøtteordningen tar utgangspunkt i den månedlige gjennomsnittsprisen på strømbørsen Nordpool. Det vil si at støtten ikke blir beregnet ut ifra avtalen den enkelte har med sitt strømsalgsselskap. Det er en lang rekke ulike strømavtaler som tilbys av de forskjellige strømsalgsselskapene, noen er spotprisbasert, noen er fastprisbasert, noen avtaler kommer med høyere påslag til strømsalgsselskapet, og andre kommer med lavere påslag.
 
Tensio oppfordrer alle til å være bevisst hvilken avtale de har med sitt strømsalgsselskap, og gjør en vurdering av om avtalen er gunstig og riktig for seg og sitt behov.

Les mer:
 
Forbrukerrådet om strømavtaler (ekstern lenke)
 
Den nasjonale strømstøtteordningen (ekstern lenke)
 
Strømstøtte for jordbruksforetak (ekstern lenke)
 

Norge er delt inn i 5 strømprisområder. De fleste trønderne befinner seg i strømprisområde 3 (NO3/Midt-Norge). Unntakene er hovedsakelig innbyggere og virksomheter i kommunene Namsskogan, Røyrvik og Lierne som befinner seg i strømprisområde 4 (NO4/Nord-Norge), og innbyggere og virksomheter i Røros kommune som befinner seg i strømprisområde 1 (NO1/Sørøst-Norge).

Les mer om prisområdene for strøm hos Statnett: Derfor har vi prisområder

Snittpris strøm på strømbørsen Nordpool for januar 2023 (før moms)
                NO3: 48,65 øre pr. kWh
                NO4: 31,56 øre pr. kWh
                NO1: 114,87 øre pr. kWh
 
Strøm kjøpes av et strømsalgsselskap som den enkelte kunde fritt kan velge.
 
Tilknytning til strømnettet og betaling for nettleie gjøres til nettselskapet i det geografiske området den enkelte kunde bor. Nasjonale myndigheter har gitt ansvaret for å håndtere strømstøtteordningen til nettselskapene i de ulike geografiske områdene.

Ønsker du å komme i kontakt med oss? Bruk våre kontaktskjema her:
 
Tensio TN (For deg som bor i gamle Nord-Trøndelag)
Tensio TS (For deg som bor i gamle Sør-Trøndelag)